Pasta keetmiseks läheb vaja suurt potti ja mida suurem see on, seda väiksem on tõenäosus, et pasta omavahel kokku kleepub.

Täida pott 3/4 ulatuses külma veega ning pane pott tulele. Kindlasti lisa veele ka soola ja ära hoia sellega tagasi – vesi peab olema soolane nagu merevesi.
Kui vesi keeb mullitades, siis lisa ettevaatlikult pasta ja keeda nii kaua, kuni pakil on märgitud, tavaliselt umbes 6-8 minutit. Minu soovitus on pastat teatud aja tagant kontrollida. Võta tangide või kahvliga üks pastatükk veest välja ja proovi seda. Kui pastal on hammastale pisut “vastuhakkamist”, siis on ta küpsusastmel, millest Itaallased lugu peavad ehk al dente.
Valmis pasta kurna sõelal ja lisa pannil olevale kastmele. Sega toit pannil läbi ja lase sellel veel minut küpseda – nii keeb kaste pastaga ilusti kokku ja katab igat pastatükki. Ära kindlasti lisa pastale õli ega loputa seda pärast keetmist vee all, sest see teeb pasta libedaks või uhub sellest tärklise, mis kastmel kinnituda aitab. Imelise Bolognese leiad meie retseptide alt siit.

PS! Lisa pasta keeduvett ka kulbiga kastmele, vees olev pastast eraldunud tärklis aitab kastmel paremini pakseneda.