Kõikide asjade hakkimine algab heast noast ja lõikelauast. Maitsetaimede hakkimiseks soovitame kindlasti kasutada meie plastist lõikelaudu, sest need ei võta taimede õlisid külge ning on kergelt puhastatavad. Kõige olulisem on aga nuga ning antud juhul on parimaks valikuks mõni meie kokanugadest, sest maitsetaimi on kõige parem hakkida noa teraga kiikudes, mitte ülalt-alla liikudes.

peterselli-hakkimine-1 peterselli-hakkimine-2

Kui vahendid valmis pandud, siis lõika petersellipundist endale kääride või noaga sobiv kogus lehti. Võid ka kaasata varsi, kuid meie soovitame lõigata lehe alt nii, et varsi tuleb minimaalselt. Aseta lehed lõikelauale ning keera kokku ühtseks pundiks nii, et oleks lihtsam ühe korraga hakkida. Maitsetaimede hakkimisel tuleks meeles pidada, et hakkida tasub ainult ühe korra läbi lõigates, sest iga korduv lõige surub selle võrra rohkem essentõlisid taimest välja ja hävitab maitset. Aseta näpud nii, et keskmise sõrme nukk juhib nuga ja teised sõrmed joonduvad tema taha. Hakka kiigutades hakkima ning liiguta tasapisi näppe tahapoole nii, et nuga liigub näpu järgi, mitte vastupidi.

peterselli-hakkimine-3 Suurepärane töö, tõsta hakitud petersell kaussi või puista see asendamatu taim otse oma valmistatud roale ja naudi uut õpitut.