Sinimerekarpide ettevalmistus

Sinimerekarbid on ääretult maitsvad tegelased, kuid liivasupi söömise või toidumürgistuse vältimiseks järgi siin kirjutatud õppesõnu.

Puhasta ükshaaval kõik karbid jooksva külma vee all. Eemalda traatharja või noa teise poolega kraapides karbi külge kinnitunud koorikloomad ja muu üleliigne ning tõmmates ära nööritaoline “habe”, millega karp vees kivimite külge kinnitub. Avanenud karpide peale tuleb koputada ja vaadata, kas karp hakkab end sulgema või jääb ta avatuks, sest sellised karbid, mis jäävad avatuks on surnud ja tuleb kindlasti ära visata. Kuna me ei tea, millal karp hinge on heitnud, siis selle söömine võib lõppeda tõsise toidumürgistusega.

Seda õpetust järgides võid kindel olla, et sööd vaid värskeid karpe ja toit tuleb liivavaba. Olen liivaseid karpe saanud ka restoranides ja leian, et see õpetus on vajalik kõigile – nii neile, kes karpidega alles tutvust teevad kui ka neile, kes oma vigadest õppida võiksid ja tehnikat meelde tuletama peaksid. Maitsvad Otto & Mesi retseptid leiad siit.