Ahjukartulid

Mõnus lisand iga jõuluprae kõrvale.
  • 2 kg kartulit
  • 3 oksa rosmariini
  1. 1. Samm

    Aseta ahi 200°C juures pöördõhuga tööle.

  2. 2. Samm

    Vajadusel pese kartulid ning seejärel lõika soovitud kujuks – sektoriteks, pooleks või neljaks, valik on sinu.

  3. 3. Samm

    Parima tulemuse saad malmist ahjuvormis (ilma kaaneta), kuid sobib ka ahjuplaat.

  4. 4. Samm

    Pane kartulid valitud vormi, nirista peale oliiviõli, raputa peale sool ja pipar ning lisa rosmariinioksad. Sega kätega kõik hoolikalt läbi nii, et kõik oleksid kaetud.

  5. 5. Samm

    Aseta vorm ahju ja küpseta kuni kartulid on kuldpruunid. Vahepeal tuleks segada, et tulemus oleks ühtlane.

  6. 6. Samm

    Eemalda ahjust ja serveeri pardikoibade või ahjukana kõrvale.