Baileyse jäätis

Sametine ja kreemine jäätis, millele annab viimase lihvi kontrastne kohv.
  • 200 ml vahukoort
  • 100 ml piima
  • 100 g suhkrut
  • 3 tk munakollast
  • 4 dl Baileyst
  • 60 g tumedat šokolaadi
  • 30 g kohviube
  1. 1. Samm

    Pane piim, Baileys ja koor potti ning kuumuta keemiseni ja tõsta tulelt.

  2. 2. Samm

    Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa piima, Balileyse ja koore segu aeglaselt muna-suhkrusegu hulka. NB! Kui liiga kuum piim kallata korraga munadele peale, siis muutub segu tükiliseks. Kalla segu uuesti potti ning aseta madalale kuumusele. Sega pidevalt kuni segu kergelt pakseneb ja seejärel eemalda tulelt.

  3. 3. Samm

    Jäätisesegu võib kohe kasutada või jätta külmkappi ootele ja alles hiljem kallata segu jäätisemasinasse. Kata segu toidukilega, mis puutub otse vedeliku vastu, kui hoiustad seda külmkapis.

  4. 4. Samm

    Puru valmistamiseks pane kohvioad blenderisse ja purusta need nii, et hamba all kergelt puruneks, kuid ei muutuks liialt peeneks jahuks. Lisa peeneks hakitud tume šokolaad ja sega paari kiire blenderdusega kokku.

  5. 5. Samm

    Serveerimisel aseta puru kausi põhja ja tõsta jäätisepall selle peale.