Baileyse šokolaadi ganache tartalette vaarikatega

Üllata oma sõpru millegi erakordsega
  • 250 g nisujahu
  • 1,5 spl suhkrut
  • 1 tk muna
  • 2 spl külma vett
  • 1 näpuotsatäis soola
  • 125 g võid (toasoe)
  • 100 ml vahukoort
  • 100 ml Baileyst
  • 250 g tumedat šokolaadi (väikseks hakitud)
  • 20 g võid (kuubikuteks hakituna, toasoe)
  • 250 g vaarikaid
  • 100 g valget šokolaadi
  1. 1. Samm

    Sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa kuivainete hulka munakollased koos võiga.

  2. 2. Samm

    Sega tainas ühtlaseks ja lisa 2spl külma vett.

  3. 3. Samm

    Töötle tainast seni kuni tainas püsib kenasti koos ja on ühtlane.

  4. 4. Samm

    Pane tainas toidukilesse ning aseta külma. Hea oleks kui tainas saaks vähemalt 3-4tundi külmas seista. Jahtunud tainaga on hiljem lihtsam tegeleda.

  5. 5. Samm

    Jaga tainas 50g-60g tükkideks ja rulli tükid lahti. Võita tartalette vormid ja tõsta tainas vormi, lõika ülejääk noaga, kuid mitte täpselt vormi äärelt. Jäta pisut üle äära rippuma. Tee kahvliga taina põhja augud, et põhi õhku ei tõuseks. Küpseta pöördõhuga ahjus 180C juures 15 minutit või kuniks kuldsed. Võta ahjust ja jahuta, lõika noaga mööda äärt, et saaks sirge äärega korvikesed, eemalda vormist.

  6. 6. Samm

    Valmista ganache. Kuumuta vahukoor ja Baileys keemiseni ning eemalda tulelt.

  7. 7. Samm

    Kalla segu pidevalt segades tasapisi hakitud šokolaadi hulka, et tekiks ühtlane mass. Lisa või ja jätka segamist, kuni segu on kreemjas ja ühtlane.

  8. 8. Samm

    Lisa ganache pritskotti või täida korvid lusikaga, kuniks segu on piisavalt vedel.

  9. 9. Samm

    Lase ganachel paar minutit jahutada ja lisa tartalette peale vaarikad.

  10. 10. Samm

    Kaunistuseks tõmba noateraga risti mööda valge šokolaadi tahvlit, et tekiksid väikesed rullis laastud.