Bataadi Tikka masala

Tõenäoliselt tuntuima karri bataadine versioon.
  • 2 keskmist tk šalotti (pesasibulat)
  • 500 g bataati
  • 6 tl garam masalat
  • 4 tl kurkumit
  • 1,5 tl tandorimasalat
  • 5 spl fariinisuhkurt
  • 5 cm ingverit
  • 1-2 tk tšillit
  • 200-300 ml kookospiima
  • 2 tl tomatipüreed
  • 800 g purustatud tomateid

Tee endale sobiv

Kui tahad vürtsisemat, siis kasuta kahte tšillit koos seemnetega ning vähem kookospiima, vastasel korral eemalda seemned, kasuta ühte tšillit ning lisa rohkem kookospiima. Valik on sinu.

  1. 1. Samm

    Pane ahi sooja 190 °C juures pöördõhk või selle puudumisel ülalt-alt kuumutus.

  2. 2. Samm

    Kõigepealt tuleks võtta nuga ja ära koorida ning umbes 2-3 cm suurusteks kuubikuteks tükeldada bataat, sibul, ingver ja tšilli.

  3. 3. Samm

    Kui eeltööd on tehtud, maitsesta kausis bataat maapähkliõli ja tandoori masalaga. Kalla ahjuplaadile ning pane ahju 30-40 minutiks, kuni on pehme, kuid veel kahvliga tõstetav.

  4. 4. Samm

    Kui bataat on ahju pandud, siis pane pann keskmisele tulele ning lisa veidi õli (soovitatavalt maapähkli) ja sibulad. Prae paar minutit ning lisa tšilli ja ingver ning prae veel umbes 4 minutit.

  5. 5. Samm

    Seejärel lisa garam masala ja kurkum ning suhkur. Prae neid 3-4 minutit ja sega sisse tomatipüree. 2 minuti pärast vala hulka purustatud tomatid ning kuumuta neid 8-10 minutit, kuni nad on natuke aega podisenud.

  6. 6. Samm

    Purusta kogu segu saumiksriga või blenderis ühtlaseks seguks nii, et kastmesse tükke ei jääks. Lisa pannile ahjust võetud bataat ning vala üle seguga ja lisa kookospiim. Serveeri koheselt.