Bataadipüree

Suurepärane alternatiiv tavalisele kartulipüreele.
  • 700 g bataati
  • 350 ml vett
  • 10 oksa tüümiani (aed-liivateed)
  • 3 spl oliiviõli
  1. 1. Samm

    Pane ahi pöördõhuprogrammile või selle puudumisel ülalt-alt kuumutusele 195°C juures.

  2. 2. Samm

    Seejärel koori noaga bataat ning lõika umbes 2 cm kuubikuteks ja aseta kaussi.

  3. 3. Samm

    Maitsesta 4 keeru soola ja 6 keeru pipraga ning puista peale tüümianilehed, lisa oliiviõli ja sega hästi läbi.

  4. 4. Samm

    Vala ahjuplaadile ning küpseta 35-40 minutit, kuni on pehme ja kahvel kergelt läbi läheb.

  5. 5. Samm

    Võta ahjuplaat välja ning vala bataat blenderisse ja lisa pool leigest veest.

  6. 6. Samm

    Blenderda kõik hästi kokku ja vaata, et tekstuur ei oleks liiga tükkis, küll aga ei tohiks ka vedel olla. Vajadusel lisa vett juurde kuni on ideaalne.

  7. 7. Samm

    Tõsta blenderist välja ja serveeri.