Béchameli kaste

Üks klassikalistest “ema” kastmetest
  • 500 ml piima
  • 1 leht loorberit
  • 1 tk nelki
  • 1 viilu sibulat
  • 40 g võid
  • 40 g nisujahu
  • 1 tl muskaatpähklit
  1. 1. Samm

    Vala piim potti ning lisa loorberileht, sibulaviil ja nelk.

  2. 2. Samm

    Aseta pott pliidile ning lase keema, siis eemalda tulelt ja lase jahtuda 30 minutit. Eemalda kahvli või augulise lusikaga piimast muud koostisosad ning lase piim uuesti kuumaks.

  3. 3. Samm

    Seejärel sulata keskmisest madalamal tulel teises potis 40 g võid, millele lisa vispliga segades jahu.

  4. 4. Samm

    Kui jahu-või segu on ühtlane ning hakkab juba vaikselt värvi muutma (pisut tumedamaks), siis hakka lisama piima.

  5. 5. Samm

    Lisa piima vaikselt sisse niristades, samal ajal vispliga hoolega segades.

  6. 6. Samm

    Kui kogu piim on hulka segatud, riivi sisse muskaatpähklit 1 tl jagu ning sega sisse.

  7. 7. Samm

    Su kaste on valmis kasutamiseks lasanjele või muude soovitavate toitude juurde.