Bolognese pasta

Klassikaline itaalia pasta, mis ei jäta kedagi külmaks.
  • 280 g meie bologneset
  • 3 spl oliiviõli
  • 8 tk poolitatud kirsstomateid
  • 1 küüs küüslauku
  • 400 g purustatud tomateid
  • 4-5 lehte basiilikut
  • 20 g parmesani
  • Kuivatatult 320 g spagette

Tee väike lisapingutus

Tee ise pastat, lõika fettuccini-ks/tagliatelle-ks ja serveeri. Usu, see maitseb peale väikest vaeva nägemist veeeel paremini.

  1. 1. Samm

    Paned potis (soovitatavalt vähemalt 6,3 l pott, et pasta saaks “hingata”) vesi keema. Lisa sellele umbes 2-3 spl meresoola, nii et vesi maitseks umbes sama soolaselt nagu merevesi. Samaegselt keera teine pliidiraud 6 peale (9 astmelisel pliidil) ning pane pannile 3 spl oliiviõli. Kui õli on umbes minutiga soojaks läinud lisa küüslauk ja kuumuta 1 minut.

  2. 2. Samm

    Lisa bolognese kaste ja kuumuta aegajalt segades 3 minutit.

  3. 3. Samm

    Lisa purustatud tomatid ja kuumuta kuni pasta on keenud. Selleks ajaks võiks vesi keeda ning lisa sinna spagetid, need keevad umbes 7 minutit al denteks (järgi paki juhiseid, millest lahutad minuti). Või tee pasta ise meie pastataina retsepti järgi.

  4. 4. Samm

    Lisa kastmele basiilik. Seejärel kurna pasta (jättes umbes 2 spl pastakeeduvett), vala need kastme hulka ning lisa basiilik ja tomatid.

  5. 5. Samm

    Minut hiljem võta tulelt, serveeri taldrikutesse ja riivi parmesan värskelt peale.