Bouquet garni ehk maitseaine bukett

Väike bukett, mis on nagu maitsepomm suppidele või kastmetele
  • 6-8 vars peterselli
  • 3 lehte loorberit
  • 8-10 vart tüümiani (aed-liivateed)
  • 1 oks rosmariini
  • 1 tk porrulauku

Saab ka teisiti

Üks variant on võtta kõik koostisosad ja lasta blenderis või köögikombainis hästi peeneks. Aseta jääkuubiku anumasse, vala vesi äärega tasa ja külmuta edaspidiseks kasutamiseks suppides või kastmetes.

  1. 1. Samm

    Võta porru, lõika pooleks ja lõika ära rohelised lehed. Lõika valge osa välimine kest umbes kolmeks võrdseks osaks.

  2. 2. Samm

    Aseta tüümian, loorberi lehed, petersell ja rosmariin võrdselt porru sisse.

  3. 3. Samm

    Lõika porru roheline osa peenikesteks lintjateks “nöörideks” või kasuta kokanööri ning seo kõik omavahel tihedalt kokku nii, et nad lahti ei saaks tulla.

  4. 4. Samm

    NB! Vaata, et ülejäänud porrut raisku ei lase, tee sellest mingi hea pasta või omlett.

Sarnaseid retsepte