Crème brûlée

Lusikas tungib läbi krõmpsuva katte, et jõuda suus sulava kreemini…
  • 300 ml vahukoort
  • 130 ml piima 3,5%
  • 60 g suhkrut
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 4 tk munakollast
  1. 1. Samm

    Keeda valmis 1,5 l vett ja pane ahi 135 °C peale ülalt-alt kuumutusele. Sellesse vette asetad hiljem brüleekreemiga ramekinid, seega pane valmis ka kõrge äärega ahjuvorm, kuhu mahuvad nii vesi kui ka ramekinid.

  2. 2. Samm

    Vala piim ja koor potti ning kuumuta kuni peaaegu keemiseni.

  3. 3. Samm

    Vispelda samal ajal kausis kokku munakollased, suhkur ja vaniljepasta.

  4. 4. Samm

    Lisa neljas jaos kuum piima-koore segu munadele, iga korra vahel korralikult vispeldades, et munad tükki ei läheks. Seda nimetatakse munasegu karastamiseks.

  5. 5. Samm

    Aseta ramekinid ahjuvormi ja vala nende ümber juba valmiskeedetud vesi nii, et see ulatuks 2/3 ramekini kõrgusele. Täida ramekinid brüleeseguga. Jälgi, et brüleesegu ulatuks samakõrgele nagu vesi ramekini ümber.

  6. 6. Samm

    Lase neil olla ahjus 1h ja 15 min, seejärel eemalda vormid veest ja pane köögiresti või tööpinna peale jahtuma.

  7. 7. Samm

    Kui vormid on jõudnud toatemperatuurile, tõmba peale toidukile ja aseta külma minimaalselt 2-ks tunniks.

  8. 8. Samm

    Kui oled valmis serveerima, puista brüleekreemi peale 1,5 tl suhkurt ja lase suhkur põletiga kuldseks ja sulanuks. Oota kuni jahtub pisut ja serveeri külalistele.