Danieli ideaalne juustukook

Suussulavalt hõrk magustoit.
  • 180 g piparkooki (põhi)
  • 75 g võid (põhi)
  • 250 g suhkrut
  • 3 spl nisujahu
  • 800 g toorjuustu
  • 2 tk muna
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 300 ml vahukoort

Suurepärased kaaslased

Juustukoogiga sobivad kõik mõnusad hapud moosid, või ole loov ja lisa šokolaadi ja sukaadi. Lase fantaasial lennata ja saad kindlasti mõnusa maitseelamuse.

  1. 1. Samm

    Pane ahi 175°C pöördõhuprogrammiga kuumenema.

  2. 2. Samm

    Tee põhi nii, et purustad käsitsi või köögikombainis piparkoogid ja samal ajal sulata potis või. Lisa pool kuni 3/4 võid purule ja sega hoolega kokku. Kui kasutad köögikombaini, siis purusta-sega seal veel.

  3. 3. Samm

    Kui segu on veidi kleepuv ja hakkab kokku kuid pole liialt õline, siis on kõik ideaalne. Kui veel kokku ei hakka siis lisa vähehaaval võid, kuni on sobiv tekstuur.

  4. 4. Samm

    Suru segu lahtikäivasse koogivormi ühtlaselt põhjaks.

  5. 5. Samm

    Seejärel sega suures kausis kokku kõik täidise koostisosad ja vala põhjale peale.

  6. 6. Samm

    Aseta koogivorm ahju ning küpseta umbes 50 minutit kuni kook on keskelt õrnalt võbisev.

  7. 7. Samm

    Tee ahju uks 1/3 lahti ning lase koogil koos ahjuga maha jahtuda. Seejärel aseta külmkappi minimaalselt 1,5 tunniks enne kui serveerid.