Hõõgvein

Ainuüksi selle valmistamine toob jõulud tuppa.
  • 1,5 l punast veini
  • 3 tk tähtaniisi
  • 3 leht loorberit
  • 4 tk nelki
  • 5 tk kaneelikoort
  • 1/4 tl muskaati
  • 1/4 tl jahvatatud ingverit
  • 1 tl jahvatatud kardemoni
  • 1 dl rosinat (jumbo)
  • 2 tk vürtsi
  • 2 tk apelsini koort
  • 120 g suhkrut

Muuda erilisemaks

Garneeri teelusika mandlite ja rosinatega ning lisa apelsini viil või pigistada aroome selle koorelt.

  1. 1. Samm

    Selle aromaatse ja suurepärase joogi valmistamine on ääretult keeruline.

  2. 2. Samm

    Võta sobiva suurusega pott kõige mahutamiseks, vala sisse vein ja teised koostisosad.

  3. 3. Samm

    Aseta pott tulele ja kuumuta kuni keemiseni, kuid ära keema lase.

  4. 4. Samm

    Eemalda tulelt ja lase üleöö seista ning tõmmata.

  5. 5. Samm

    Soovi korral eemalda tahked koostisosad aga võid serveerida ka nende kõrvalt.

  6. 6. Samm

    Jah, see raske osa on ootamine aga nüüd juba ongi uus päev, nii et lase aga uuesti soojaks (aga mitte keema) ja naudi tõelise jõulutunde saavutamiseks.