- 35 g šalotti (pesasibulat)
- 1 küüs küüslauku
- 187 ml valget veini
- 1 punt peterselli
- 2 spl oliiviõli
- 500 g sinimerekarpe
Hea mõte:
Serveeri karpe mingi hea crostini või mõnusa ciabattaviiluga. Rösti lihtsalt rösteris ning seejärel kraabi seda veidi küüslauguga ja naudi oma karpide kõrvale ideaalse kooslusena.
-
1. Samm
Haki noaga peeneks šalottsibul, viiluta küüslauguküüs ning haki petersell. Vaata siit, kuidas on peterselli lihtne hakkida.
-
2. Samm
Aseta pott keskmisele tulele ning lisa õli, küüslauk ja šalottsibul.
-
3. Samm
Kuumuta neid 2-3 minutit ning keera pliit keskmise kuumusele.
-
4. Samm
Lisa eelnevalt puhastatud karbid (vaata siit, kuidas karpe korralikult puhastada) potti, aseta peale kaas ja raputa korralikult läbi.
-
5. Samm
Vala potti vein ning aseta kaas tagasi. Lase auruda 3-4 minutit ning eemalda tulelt, kui karbid on avanenud.
-
6. Samm
Serveeri karpe kausis või potis ning raputa peale hakitud petersell.
-
7. Samm
NB! Eemalda kinnised karbid, need ei kõlba söömiseks!