Itaaliapärased sinimerekarbid

Nende karpide aromaatne lõhn viib su mõtetes rändama Itaalia rannikutele.
  • 35 g šalotti (pesasibulat)
  • 1 küüs küüslauku
  • 187 ml valget veini
  • 1 punt peterselli
  • 2 spl oliiviõli
  • 500 g sinimerekarpe

Hea mõte:

Serveeri karpe mingi hea crostini või mõnusa ciabattaviiluga. Rösti lihtsalt rösteris ning seejärel kraabi seda veidi küüslauguga ja naudi oma karpide kõrvale ideaalse kooslusena.

  1. 1. Samm

    Haki noaga peeneks šalottsibul, viiluta küüslauguküüs ning haki petersell. Vaata siit, kuidas on peterselli lihtne hakkida.

  2. 2. Samm

    Aseta pott keskmisele tulele ning lisa õli, küüslauk ja šalottsibul.

  3. 3. Samm

    Kuumuta neid 2-3 minutit ning keera pliit keskmise kuumusele.

  4. 4. Samm

    Lisa eelnevalt puhastatud karbid (vaata siit, kuidas karpe korralikult puhastada) potti, aseta peale kaas ja raputa korralikult läbi.

  5. 5. Samm

    Vala potti vein ning aseta kaas tagasi. Lase auruda 3-4 minutit ning eemalda tulelt, kui karbid on avanenud.

  6. 6. Samm

    Serveeri karpe kausis või potis ning raputa peale hakitud petersell.

  7. 7. Samm

    NB! Eemalda kinnised karbid, need ei kõlba söömiseks!