Kartulipuder

Kõige siidisem ja maitsekam lisand su liha kõrvale. Vaata, et keelt alla ei vii!
  • 500 g kartulit
  • 100 g võid
  • 120 ml vahukoort
  • 2 keerdu pipart
  • 2-3 keerdu soola

Lisa veel maitseid

Lisa 3-4 oksa tüümiani lehed, et anda eriti mõnus lisamaitse oma siidisele kartulipudrule.

  1. 1. Samm

    Koori noaga kartulid ära ja seejärel lõika need pooleks.

  2. 2. Samm

    Pane kartulid külma veega potti ning keeda pehmeks, kuni nendest kahvel kergelt läbi läheb. Samaaegselt sulata teises väiksemas potis või.

  3. 3. Samm

    Kurna kartulid ning vala tagasi potti. Nüüd on kaks võimalust: meie soovitame kasutada kartulipressi, kuid kui sul see puudub, siis vajuta kartulitambiga kartulid nii puruks kui saad.

  4. 4. Samm

    Lisa kartulitele või ning vahukoor ja vispelda hoolega sisse. Kui kõik on segunenud, siis maitsesta, soovi korral lisa soola või pipart.

  5. 5. Samm

    Nüüd sobib kartulipuder serveerimiseks, küll aga kui tahad meie eriti siidist varianti, siis võta sõel (eriti hästi sobib peenike jahusõel) ja suru puder sealt veel läbi.

  6. 6. Samm

    Nii tuleb lõpptulemus eriti siidine ja kartulipudrus ei ole ühtegi tükki.