- 500 g kaerahelbeid
- 30 g nisu-mee krõbinaid
- 5 spl mett
- 100 g kuivatatud jõhvikaid
- 30 g suhkrustatud ingverit
- 150 g makadaamia pähkleid
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 1 tl jahvatatud kardemoni
Tee enda lemmik
Siin ei ole õiget ega valet, kasuta asju, mis just Sulle meeldivad - marjad, seemned või pähklid, valik on Sinu!
-
1. Samm
Esmalt pane ahi 170 °C ning eelistatult pöördõhuprogrammile, selle puudumise korral ülevalt-alt kuumutus.
-
2. Samm
Seejärel haki noaga ingver väikesteks tükkideks ning lisa kõigi koostisosadega peale mee ühte suurde kaussi, kus mahuks neid kõiki koos segama.
-
3. Samm
Kuumuta väikeses potis 5 spl mett. Võimaluse korral kasutada termomeetrit ning jälgi, et mee temperatuur ei tõuseks üle 50 °C, sest siis hakkavad mee tervislikud omadused vähenema.
-
4. Samm
Kui termomeetrit pole, siis kuumuta mett, kuni ta on soojenenud ja piisavalt voolav. Kalla soe mesi kõigile teistele koostisosadele peale ning sega hoolega kausis, kuni kõik on kaetud õrna kihiga.
-
5. Samm
Seejärel vala kogu kausi sisu ahjuplaadile ning jaota ühtlaselt laiali. Aseta ahjuplaat koos seguga ahju 30 minutiks ning sega iga 5 minuti tagant kuni valmimiseni.
-
6. Samm
Kui segu on krõbe ja kuldne, siis võta see välja ja lase maha jahtuda. Hoiusta võimalikult õhukindlas anumas.