Krõmps searulaad

Mis jõululaud see ilma seata ikka on!
  • 1 kg sea välisfileed kamaraga
  • 100 g pistaatsiapähklit
  • 200 g kuivi aprikoose
  • 2 tk õuna (keskmist)
  • 1 spl oliiviõli
  1. 1. Samm

    Esmalt pane ahi 180°C pöördõhuga kuumutusele.

  2. 2. Samm

    Siis haki pistaatsiad, aprikoosid ja õunad väikesteks kuubikuteks ning sega omavahel kokku.

  3. 3. Samm

    Võta seafileetükk ja lõika peaaegu pooleks aga nii, et ikkagi jääb veel pisut koos hoidma.

  4. 4. Samm

    Laota praad laiali ning aseta segu keskele, maitsesta soola ja pipraga ning keera kokku rulli.

  5. 5. Samm

    Seo rull kuumakindla nööri või paelaga kinni ning maitsesta pealt soola-pipraga ja määri peale ka pisut õli, et kamar krõbedaks paisuks.

  6. 6. Samm

    Kamara võib ette valmistada vastavalt maitsele ehk lõigata ruutudeks, triibutada või jätta terve tükina. Lõikamisel pea silmas, et ei lõikaks väga palju kaugemale, kui kamara paksus, sest terve rasvakiht hoiab liha mahlasena. Meile meeldib ruutudena, sest see jätab hea välimuse ja aitab rasvadel ühtlasemalt jaguneda. Tervet kamarat on aga lihtsam lõigata, valik on sinu!

  7. 7. Samm

    Aseta rull ahjuplaadile ning pane 30 minutiks ahju.

  8. 8. Samm

    Seejärel keera temperatuur 160°C peale ja lase lihal 2 tundi küpseda.

  9. 9. Samm

    Siis keera uuesti temperatuur üles kuid juba 200°C peale ning küpseta viimased 30 minutit.

  10. 10. Samm

    Eemalda rull ahjust, lase 7-10 minutit puhata ja lõika ühtlasteks portsudeks. Naudi!