Kuninglik raviooli

See eelroog on julge algus ühele unustamatule õhtusöögile.
  • 1 kogus vastavalt vajadusele meie pastatainast
  • 3 oksa tüümiani (aed-liivateed)
  • 100 g võid
  • maitse järgi trühvlit
  • 1 tk munakollast raviooli kohta
  1. 1. Samm

    Alusta sellest, et paned 3- või 6- liitrisesse potti vee keema ning lisad soola nagu pasta keetmisel, nii et maitseks nagu merevesi. Vesi ei tohiks liiga elavalt keeda vaid peaks pigem vaikselt podisema.

  2. 2. Samm

    Rulli, vastavalt soovitud kogusele, välja meie pastatainas nii õhukeseks, et see hakkab õrnalt läbi paistma.

  3. 3. Samm

    Selleks lõika pastataina küljest umbes 1/5 suurune tükk ning hakka laskma läbi pasta masina. Alusta astmest nr 7 ehk kõige laiemast seadest, rullides sealt tainas läbi, voldi kokku ning rulli uuesti ja nii 4 korda. Kui tainas hakkab pisut kleepuma, puista kergelt jahu taina lehtedele.

  4. 4. Samm

    Seejärel keera aste kitsamaks ja korda tegevust. Siis uuesti aste madalamaks ja piisab 2 korrast kokku voltimisest ja läbi rullimisest.

  5. 5. Samm

    Kui oled jõudnud umbes 3-4 astmeni, siis peaks tainas olema piisavalt õhuke.

  6. 6. Samm

    Laota tainas tööpinnale laiali, lõika otsad sirgeks ja tee täpselt pooleks nii, et ühe poole saab teisele hiljem katteks peale tõsta.

  7. 7. Samm

    Aseta munakollane väga ettevaatlikult pastalehele nii, et nende ümber jääks äärtest vähemalt 2 cm ruumi. Kui teed mitu ravioolit korraga, siis aseta kollased üksteisest kaugemale vastavalt samadele mõõtmetele. Maitsesta ühe keeru pipraga.

  8. 8. Samm

    Võta endale väike tass veega, kuhu näppe kasta ning tee munakollase ümbert tainasnäppudega märjaks. Liigu ühe munakollase haaval.

  9. 9. Samm

    Ole väga ettevaatlik, et munakollane ei puruneks ja aseta otsast tulles teine pastaleht kohakuti alumise peale. Õrnalt suru munakollase ümbert kogu õhk välja ja vajuta tugevalt pastatainad omavahel kokku.

  10. 10. Samm

    Jätka samamoodi kuni kõik munakollased on kaetud ja taina vahel pole õhku. Vajaduse korral tõsta tainast ja suru sealt õhk välja. See on väga oluline, sest muidu võib vesi taina vahelt sisse lekkida või õhu korral nad tõusevad vee peale ja ei kee korralikult.

  11. 11. Samm

    Kui kogu pastaleht on kaetud, võta rõngaslõikurid ja lõika ravioolid välja nii, et neile jääks umbes 2 cm äär igalt poolt.

  12. 12. Samm

    Kui kõik on valmis, siis aseta pann keskmisele tulele ja lisa või ning tüümian. Kui või on sulanud, siis võid panna ravioolid keevasse vette. Nad on valmis umbes 50 sekundi või 1 minuti pärast.

  13. 13. Samm

    Seejärel kurna ravioolid vaikselt sõelale ja aseta igaüks eraldi taldrikusse. Viiluta väga õhukeselt peale 2-3 trühvliviilu ja nirista üle maitsevõiga. Lisa 1 keerd soola ja pipart ning serveeri koheselt.meie