Küpsised šokolaaditükkidega

Klassikaline küpsis klaasi piimaga- mida veel tahta!
  • 150 g võid
  • 80 g Muskovaado suhkurt
  • 80 g suhkrut
  • 1 tk muna
  • 1/2 tl soola
  • 225 g nisujahu
  • 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 35 g vahukomme
  • 80 g šokolaadi tükke
  • 1 tl vaniljekaunapastat

Kas teadsid, et...

Kui sa oled erakordselt võimekas ja ei söö kõike korraga ära, siis säilitada saad neid kaanega purgis julge nädalakese.

  1. 1. Samm

    Pane ahi 180 °C ülalt-alt kuumutusele.

  2. 2. Samm

    Vahusta kokku või ja suhkrud. Lisa muna ja vaniljepasta ning vahusta need suhkru ja või segule.

  3. 3. Samm

    Sõelu kaussi jahu ja küpsetuspulber ning sega kõige hulka.

  4. 4. Samm

    Lisa vahukommid ja šokolaaditükid ja sega ühtlaselt hulka.

  5. 5. Samm

    Tee segust umbes 3 cm diameetriga pallid ning aseta meie silikoonmatile. Kahe palli vahel peaks olema vähemalt 9-10 cm, sest pall vajub küpsedes 6-7 cm laiuseks küpsiseks.

  6. 6. Samm

    Aseta matt ahju ning küpseta küpsiseid 10 minutit kuni nad on kenasti kuldpruunid.

  7. 7. Samm

    Eemalda ahjust ning lase jahtuda võre või tööpinna peal.