Lihtne argipäevaõhtune kartuli-porru püreesupp

Maitsekas ja toitev supp lihtsa vaevaga
  • 200 ml vahukoort
  • 1 kg kartulit
  • kogus vastavalt vajadusele kanapuljongit võid asendada ka köögiviljapuljongiga
  • 1-2 vart porrulauku
  • 1 peotäis murulauku
  1. 1. Samm

    Koori kartulid, aseta need potti ja kata veega. Vala hulka puljong (fond) nii, et vesi oleks maitsekas ja soolakas.

  2. 2. Samm

    Lase vesi keema ning keeda kartuleid seniks kuni nad on pehmed.

  3. 3. Samm

    Lisa hakitud porru (ainult valge osa) ja keeda veel mõni minut.

  4. 4. Samm

    Kurna kartulid ja porru nii, et säilitad keeduvee.

  5. 5. Samm

    Püreesta nuimiksriga kartuli ja porru segu, lisa vahukoor ja kuumuta läbi.

  6. 6. Samm

    Lisa keeduvett, kuni saad soovitud paksuse (arvesta, et mida rohkem keeduvett, seda soolakamaks läheb supp, ning vajadusel võid lisada juurde hoopis rohkem koort).

  7. 7. Samm

    Serveerimisel võid hakkida peale murulauku või muid soovitud maitsetaimi. Naudi!