Lihtne ja kiire veinikaste jõhvikatega

Kiire võimalus oma liharoale viimane viimistlus ja maitse anda.
  • 400 ml punast veini kuiva
  • 400 ml kanapuljongit võid asendada veisepuljongiga
  • 1 tk šalott sibulat
  • 1 oks rosmariini
  • 1 tk küüslauguküünt
  • 45 g võid
  • 0,5 dl jõhvikaid
  • 1 tl mett

Iga vein on erinev

Soovitame kasutada sama veini kastmes, mida ka lauale serveerid, siis on menüüs läbiv ühtsus.

  1. 1. Samm

    Haki kõigepealt sibul ja küüslauk pisikesteks kuubikuteks.

  2. 2. Samm

    Pane 30 g võid ja natuke oliiviõli koos hakitud sibulaga potti ning kuumuta keskmiselt madalal temperatuuril, kuni sibul on klaasjas. Siis lisa küüslauk ja kuumuta veel umbes 2-3 minutit.

  3. 3. Samm

    Seejärel vala potti vein ja lisa rosmariin ning tõsta temperatuur kõrgemaks nii, et vein podiseks vaikselt.

  4. 4. Samm

    Kui pool vedelikust on ära aurustunud, siis lisa puljong ning kuumuta uuesti, kuni pool on maha keenud.

  5. 5. Samm

    Eemalda kaste tulelt, lisa või, maitsesta kastet soola ja pipraga ning lisa jõhvikad.

  6. 6. Samm

    Sega ja lase seista 2-3 minutit. Seejärel maitse ja vajadusel lisa mett hapukuse tasakaalustamiseks. Sinu imeline veinikaste on valmis!