Mahlane ahjukana

Kuidas valmib mahlane suus-sulav ahjukana? Järgi vaid meie imelihtsat retsepti ja juba varsti naudid midagi erilist!
  • 1 tk kana (tervena)
  • 1 tk sidrunit
  • 1 pakk peterselli
  • 1 pakk võid (toasooja)
  1. 1. Samm

    Pane ahi 175°C juures pöördõhuga tööle.

  2. 2. Samm

    Lõika pooleks sidrun ja võta poole petersellitaime jagu peterselli ning suru kõik kana sisse.

  3. 3. Samm

    Maitsesta kana ka seest soola ja pipraga.

  4. 4. Samm

    Haki ülejäänud pott peterselli peenelt ja sega kokku võiga. Maitsesta 3 keeru soola ja pipraga.

  5. 5. Samm

    Määri kana naha alt ja pealt või-peterselli seguga hoolega kokku. Murra kana kintsud rinnakust eemale, nii küpsevad nad ühtlasemalt.

  6. 6. Samm

    Pane kana ahju alt teisele astmele umbes 1-1,5h kuni see on pealt ilusti kuldjas pruun ja nahk krõbe.

  7. 7. Samm

    Soovitame kasutada termomeetrit ning mõõta kana kõige paksema koha temperatuuri, mis võiks olla 70 kraadi.

  8. 8. Samm

    Eemalda ahjust ja lase lihal puhata vähemalt 10-15 minutit. Seistes küpseb ta veel edasi ning jääb mõnusalt mahlane.

  9. 9. Samm

    Lõika soovitud portsud ja naudi.