- 1 tk kana (tervena)
- 1 tk sidrunit
- 1 pakk peterselli
- 1 pakk võid (toasooja)
-
1. Samm
Pane ahi 175°C juures pöördõhuga tööle.
-
2. Samm
Lõika pooleks sidrun ja võta poole petersellitaime jagu peterselli ning suru kõik kana sisse.
-
3. Samm
Maitsesta kana ka seest soola ja pipraga.
-
4. Samm
Haki ülejäänud pott peterselli peenelt ja sega kokku võiga. Maitsesta 3 keeru soola ja pipraga.
-
5. Samm
Määri kana naha alt ja pealt või-peterselli seguga hoolega kokku. Murra kana kintsud rinnakust eemale, nii küpsevad nad ühtlasemalt.
-
6. Samm
Pane kana ahju alt teisele astmele umbes 1-1,5h kuni see on pealt ilusti kuldjas pruun ja nahk krõbe.
-
7. Samm
Soovitame kasutada termomeetrit ning mõõta kana kõige paksema koha temperatuuri, mis võiks olla 70 kraadi.
-
8. Samm
Eemalda ahjust ja lase lihal puhata vähemalt 10-15 minutit. Seistes küpseb ta veel edasi ning jääb mõnusalt mahlane.
-
9. Samm
Lõika soovitud portsud ja naudi.