Mahlane Marsala kana

Tummine ja hõrk roog lihtsa vaevaga.
  • 4 tk kanarinda
  • 80 ml Marsala veini
  • 1 tk sibulat
  • 2 küünt küüslauku
  • 4-5 oksa tüümiani (aed-liivateed)
  • 100 g šampinjone
  • 1 l kanapuljongit
  • 1 leht loorberit
  • 100 ml vahukoort
  1. 1. Samm

    Pane ahi ülevalt-alt kuumutuse programmile 180 °C peale.

  2. 2. Samm

    Alusta sellest, et viiluta noaga sibul, küüslauk ja šampinjonid.

  3. 3. Samm

    Prae sügavapõhjalises ahjukindlas pannis või vormis kõrgel kuumusel ning vähese õliga kanafileed mõlemalt poolt pruuniks, maitsesta paari veskikeeru soola ning pipraga. Õli ja kana pane pannile või vormile alles siis, kui see on kuum.

  4. 4. Samm

    Eemalda kana pannilt lõikelauale ning keera pliidi võimsus keskmisele astmele.

  5. 5. Samm

    Lisa veidi õli ning prae sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit kuniks pehmed ja veidi pruunistunud, maitsesta näpuotsatäie pipraga, lisa šampinjonid ja prae koos nendega veel umbes 5 minutit.

  6. 6. Samm

    Seejärel aseta kanad uuesti panni ning vala sisse Marsala vein. Efekti mõttes võid selle ka tiku või gaasipõleti leegiga süüdata.

  7. 7. Samm

    Kui alkohol on välja põlenud, vala hulka puljong ning viska sisse tüümian ja loorberileht. Aseta vorm 15-minutiks ahju.

  8. 8. Samm

    Seejärel võta roog ahjust välja, maitsesta vajadusel soola ja pipraga, keera kanafileed ümber, vala hulka vahukoor ja pane uuesti 5-ks minutiks ahju.

  9. 9. Samm

    Võta toit ahjust välja ning serveeri soovitatavalt ahjujuurikate või värske salatiga.