Makaroni-juustuvorm ehk mac and cheese

Ameerika kultuurist tuntud Mac and Cheese on klassikaline “lohutusroog”, mis maitseb alati superhästi!
  • 40 g võid
  • 40 g nisujahu
  • 750 ml piima
  • 70 g Gruyere juustu
  • 70 g Cheddar juustu
  • 1 tl muskaatpähklit
  • 300 g Penne makarone või Rigatoni makaron
  • 10 g Gruyere juustu katte jaoks
  • 10 g parmesani katte jaoks
  • 20 g Riivsaia või pankot, katte jaoks
  1. 1. Samm

    Riivi kõik juustud ning kaalu mõõtekannuga välja muud kogused. Keera ahi 220°C pöördõhuprogrammile või kui seda pole, siis ülalt-alt kuumutusele.

  2. 2. Samm

    Aseta piim potti madalal tulel kuumenema ning pane teise potti vesi keema.

  3. 3. Samm

    Pane terasest pann või kastrul keskmisel kuumusel tulele ning lisa või.

  4. 4. Samm

    Kui või on sulanud, siis lisa jahu ja sega vispliga hulka ning sega kuni segu on beežikas-pruun.

  5. 5. Samm

    Selleks ajaks on piim juba kuum, nii et võid hakata seda segule vähehaaval lisama, samaaegselt vispeldades. Samal ajal pane pasta keema 1 minut vähem, kui pakil ette nähtud.

  6. 6. Samm

    Kui kogu piim on lisatud, siis maitsesta 3 keeru soola ja pipraga, lisa muskaatpähkel ning hakka mitmes jaos juustu lisama. Säilita katte osa hilisemaks.

  7. 7. Samm

    Kui kaste on valmis siis eemalda see tulelt. Samuti pasta, mis peaks olema selleks ajaks keenud.

  8. 8. Samm

    Lao pasta ahjuvormi kihiti nii, et kaste läheb viimase kihina ning aseta ahju.

  9. 9. Samm

    See aeg, kui vorm on ahjus, sega omavahel katte koostisosad. 15 minuti pärast eemalda ahjust ja keera ahi grillprogrammile.

  10. 10. Samm

    Vala vormile kate ühtlaselt peale ning aseta tagasi ahju 5-7 minutiks, kuni see on pealt kuldpruun.

  11. 11. Samm

    Eemalda ahjust ning lase 5 minutit seista enne kui serveerid.