Mascarpone-valge šokolaadi “kohukesed”

Siidise ja pehme täidisega maiused, mis lihtsalt viivad keele alla! Kui ootad külalisi, võid juba eos topelt koguse teha, sest need saavad märkamatult otsa.
  • 200 g mascarponet
  • 200 g mustikatükkidega valget šokolaadi (sobib ka tavaline)
  • 200 g kohupiima
  • 1 spl oliiviõli (glasuuri jaoks)
  • 200 g tumedat šokolaadi (glasuuri jaoks)
  • maitse järgi purustatud pähkleid (võib kasutada ka mandlilaaste)
  1. 1. Samm

    Võta toasoe toorjuust ja kohupiim ning sega need kausis omavahel kokku;

  2. 2. Samm

    Sulata valge šokolaad vesivannil ning lisa segades kohupiima-toorjuustu segu hulka. Pane segu külmkappi ja lase tunnike külmkapis taheneda;

  3. 3. Samm

    Seejärel võta segu külmkapist välja ja veereta sellest pallikesed ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud alusele;

  4. 4. Samm

    Sulata tume šokolaad vesivannil, sega juurde oliiviõli;

  5. 5. Samm

    Vala šokolaadi segu pallikestele, aga ära kasta pallikesi sinna sisse kuna nii läheb šokolaad kiiresti tükki. Võid noaga aidata ja pallikesi liigutada, et need saaksid korralikult šokolaadiga kaetud;

  6. 6. Samm

    Soovi korral puista peale mandlilaaste või pähklipuru. Seejärel lase pallikestel külmikus paar tundi jälle taheneda.