Meie pastatainas

Selle siidise pastataina vastu ei saa ükski poealternatiiv.
  • 500 g Tipo "00" jahu
  • 7 tk munakollast
  • 2 tk muna
  • 3 spl oliiviõli
  • 2 näpuotsatäis soola
  • 2 spl vett leiget

Kasuta nii:

Enne kasutamist jaga tainas minimaalselt 4ks ning hakka rullima masinast läbi liikudes suuremast väiksema numbrini, iga juures vähemalt 2 korda rullides. Lõika pasta endale sobivaks kujuks ning kasuta. Pea meeles, et värske pasta keeb 90 sekundit kuni 2 minutit olenevalt paksusest.

  1. 1. Samm

    Vala jahu lauale või laia kaussi.

  2. 2. Samm

    Tee jahu keskele auk ning vala sinna munakollased, muna, oliiviõli, vesi ja sool.

  3. 3. Samm

    Sega kahvliga kõik keskel olev hoolega omavahel kokku ning hakka vaikselt jahu segule juurde võtma.

  4. 4. Samm

    Kui segu on nii paks, et kahvliga enam segada ei saa, siis hakka kõike kätega kokku sõtkuma.

  5. 5. Samm

    Pastatainast peaks sõtkuma nii, et vajutad käelabaga tainast endast eemale, voldid kokku ja kordad.

  6. 6. Samm

    Pärast kahte voltimist keerad tainast 90 °C ning kordad, kuni kogu jahu ja segu on ühtlaselt koos.

  7. 7. Samm

    Tainas peaks olema siidine ja pehme, aga mitte liiga kuiv ega ka kleepuv.

  8. 8. Samm

    Vajadusel võid lisada pisut jahu või vett.

  9. 9. Samm

    Kui tainas on valmis, siis mässi see toidukilesse ning aseta külmkappi minimaalselt 30 minutiks.

  10. 10. Samm

    Värske pasta säilib külmkapis kuni nädal aega.