Mesi esindusroog ehk spinati-ricotta ravioolid

Väidetavalt Karini lemmikpasta!
  • 1 kogus vastavalt vajadusele meie pastatainast
  • 300 g spinatit
  • 250 g ricotta juustu
  • 0,5 tk muskaatpähklit
  • 150 g võid
  • peotäis salvei lehti

ETTEVAATUST!

Kui sa korra seda pastat pakud, siis võid kindel olla, et pead seda tihti tegema hakkama.

  1. 1. Samm

    Soovitame sul spinatisegu valmis teha samal ajal kui pastagi puhkab, sest see peab jahtuma täiesti maha ja olema pigem külmkapi-jahe.

  2. 2. Samm

    Selleks võta spinat ning pese ära ja kuivata salatikuivatis. Pane potti 50 g võid ja lisa ka spinat. Riivi peale muskaatpähkel ja maitsesta 2 keeru soola ja pipraga ning aseta keskmisele tulele.

  3. 3. Samm

    Sega aegajalt segu, kuni spinat on täiesti “kokku kukkunud” ja võiga koos. Hauta veel umbes 3 minutit ning kurna läbi sõela. Vajuta kulbiga õrnalt peale, et saada viimnegi lisa vesi välja.

  4. 4. Samm

    Aseta spinat lõikelauale ning haki mitu korda kokanoaga läbi. Liigu ühest äärest teise, lükka kokku, risti üle jne, kuni kõik on väga peenelt läbi hakitud.

  5. 5. Samm

    Vala spinat kaussi ja sega hulka külmkapist võetud ricotta juust. Maitsesta paari keeru soola ja pipraga, lisa ka 1 spl oliiviõli ja aseta kauss külmkappi jahtuma. Kauss kata kindlasti kaane või toidukilega nii, et see puudutab segu segu pinda.

  6. 6. Samm

    Kui spinati-ricotta segu on külm, pane 3-  või 6-liitrisesse potti vesi keema ning lisa soola nagu pasta keetmisel- nii, et maitseks nagu merevesi. Vesi ei tohi liiga elavalt keeda vaid pigem vaikselt podisema.

  7. 7. Samm

    Rulli, vastavalt soovitud kogusele, välja meie pastatainas  nii õhukeseks, et see hakkab õrnalt läbi paistma.

  8. 8. Samm

    Selleks lõika pastataina küljest umbes 1/5 suurune tükk ning hakka laskma läbi pasta masina. Alusta astmest nr 7 ehk kõige laiemast seadest, rullides sealt tainas läbi, voldi kokku ning rulli uuesti ja nii 4 korda. Kui tainas hakkab pisut kleepuma, puista kergelt jahu taina lehtedele.

  9. 9. Samm

    Seejärel keera aste kitsamaks ja korda tegevust. Siis uuesti aste madalamaks ja piisab 2 korrast kokku voltimisest ja läbi rullimisest.

  10. 10. Samm

    Kui oled jõudnud umbes 3-4 astmeni, siis peaks tainas olema piisavalt õhuke.

  11. 11. Samm

    Laota tainas tööpinnale laiali, lõika otsad sirgeks ja tee täpselt pooleks nii, et ühe poole saab teisele hiljem katteks peale tõsta.

  12. 12. Samm

    Võta külmkapist spinati-ricotta segu ja aseta umbes 1,5 tl suurune palliks vormitud kogus pastalehele nii, et selle ümber jääks äärteni vähemalt 1 cm ruumi. Kui teed mitu ravioolit korraga, siis aseta segu üksteisest kaugemale vastavalt samadele mõõtmetele.

  13. 13. Samm

    Võta endale väike tass veega, kuhu näppe kasta ning tee segu ümbert tainas näppudega märjaks. Liigu ühe rea ehk kahe palli haaval edasi.

  14. 14. Samm

    Aseta ühest otsast tulles teine pastaleht kohakuti alumise peale. Suru segu ümbert kogu õhk välja ja vajuta tugevalt pastatainad omavahel kokku.

  15. 15. Samm

    Jätka samamoodi kuni kõik pallid on kaetud ja taina vahel pole õhku. Vajaduse korral tõsta tainast ja suru sealt õhk välja. See on väga oluline, sest muidu võib vesi taina vahelt sisse lekkida või õhu korral nad tõusevad vee peale ja ei kee korralikult.

  16. 16. Samm

    Kui kogu pastaleht on kaetud, võta rõngaslõikurid  ja lõika ravioolid välja nii, et neile jääks umbes 1 cm äär igalt poolt.

  17. 17. Samm

    Kui kõik on valmis, siis aseta pann keskmiselt suuremale tulele ja lisa või. Samal ajal aseta ravioolid keevasse vette, maksimaalselt 4 portsu ehk 24 raviooli korraga. Ravioolid saavad valmis umbes 1 minuti kuni 1 minuti 10 sekundiga. Pea ajast kinni! Need võiks jääda veel veidi eelküpsenuks, sest nad praevad veel võis ennast ideaalseks.

  18. 18. Samm

    Kui või on sulanud, siis aseta sinna salvei lehed ning kuumuta kuni ravioolid on valmis kurnamiseks. Või võiks hakata kergelt pruunistuma, kuid ei tohiks minna kõrbema.

  19. 19. Samm

    Seejärel kurna ravioolid vaikselt sõelale või mitme koguse tegemise korral tõsta ravioolid augulise lusikaga välja ja aseta korraga pannile.

  20. 20. Samm

    Prae neid või sees pidevalt liigutades umbes 30-45 sekundit, ettevatlikult, et katki ei tee. Selleks sobib pehme spaatel või hoogne panniliigutus.

  21. 21. Samm

    Eemalda tulelt ja serveeri 6-ste portsudena sügavasse taldrikusse. Nirista peale võid ja aseta peale üks kuni mitu salveilehte.