Mesi vanaema vahvlid

Krõbedad ja õhukesed vahvlid nagu lapsepõlves.
  • 150 g nisujahu
  • 2 tk muna
  • 100 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 150 ml piima
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • kogus vastavalt vajadusele võid määrimiseks

Ettevaatust!

Võib juhtuda, et pead tegema topeltkoguse, sest vähemalt pool tainast sööd sa enne küpsetamist.

  1. 1. Samm

    NB! Vanaema vahvlid klassikalistele masinatele. Vajad selle retsepti tegemiseks vana head vahvlimasinat Esta või Volta ridadest. Sobivad ka muud masinad, millega võimalik teha õhukesi vahvleid, aga mitte Belgia omasid!

  2. 2. Samm

    Sulata madalal temperatuuril või.

  3. 3. Samm

    Samal ajal vispelda hoolega kokku suhkur ja munad. Kui segu on helekollane ja kõik segunenud, siis lisa jahu ja vispelda hulka.

  4. 4. Samm

    Vala juurde piim, lisa vanilje ja sulanud või ning vispelda hoolega kokku. Tainas peaks olema nii, vedel, et katab lusika, kuid siiski voolav.

  5. 5. Samm

    Aja vahvlimasin kuumaks ja alusta küpsetamist. Määri mõlemaid pooli võiga, vala alumise raua keskele 2 spl täit ehk 30 ml tainast ning vajuta rauad kokku.

  6. 6. Samm

    Kui tainast tuleb liialt üle ääre, siis vähenda kogust, kui vahvel liialt väike, siis suurenda.

  7. 7. Samm

    Vahvel on valmis kui see on kuldjaspruun. Koonuste ja torude tegemiseks keera vahvel kuumana kokku.

  8. 8. Samm

    Naudi krõbedaid vahvleid!