Pesto risoto kana ja suvikõrvitsaga

Värske ja toitev risoto, millesarnast sa mujalt ei leia.
  • maitse järgi meie värsket pestot
  • 340 g risoto riisi
  • 180-200 ml valget veini (kuivemat)
  • 1 l kanapuljongit võib asendada juurviljapuljongiga
  • 2 tk sibulat (keskmist)
  • 3 spl oliiviõli
  • 100 g võid
  • 75-80 g parmesani
  • 500 g kanafileed
  • 2 spl piiniapähklit
  • 1 tk Suvikõrvitsat (kesmist)
  1. 1. Samm

    Kõigepealt valmista kõik ette nii, et lõikad suvikõrvitsa ja kana õhukesteks viiludeks. Haki sibul umbes 5 mm kuubikuteks ning riivi parmesan. Rösti kuival pannil  keskmisel tulel piiniapähklid ja valmista ka meie pesto.

  2. 2. Samm

    Aseta pott või laiapõhjaline pann keskmisele tulele ja hauta 50 g või ning 3 spl oliiviõli sees sibulat nii, et väga ei pruunistuks, umbes 3 min, lisa ka paar keerdu soola, et sibula magusus välja tuleks.

  3. 3. Samm

    Seejärel lisa risotoriis ja sega sibulaga läbi.

  4. 4. Samm

    Kui riis on nii kuum, et seda ei saa katsuda, siis lisa vein ja oota, vahepeal segades, kuni alkohol on välja aurunud (umbes 3 min).

  5. 5. Samm

    Siis lisa 250 ml puljongit, keeda vedelik peaaegu välja, lisa uus kulbitäis puljongit ja kuumuta aegajalt puljongit lisades nii kaua, kuni riis on veel al dente (ehk pisut hamba all nakkuv) ja risoto kreemine (kogu puljong ei pruugi ära kuluda).

  6. 6. Samm

    Kui lisad viimase kulbi puljongit, siis pane ka soovitatavalt grillpann kõrgele tulele ja lisa pisut maapähkli või muud kõrge põlemistemperatuuriga õli.

  7. 7. Samm

    Eemalda risoto tulelt ning sega sisse meie värske pesto, parmesan ja 50 g võid. Aseta peale kaas ning lase seista 4-5 minutit enne, kui serveerid.

  8. 8. Samm

    Samal ajal, kui pann on juba kuum, aseta sinna kõigepealt kanaviilud ja prae mõlemalt poolt umbes 2 minutit või kuni on seest küpsed.

  9. 9. Samm

    Eemalda kana ja aseta peale suvikõrvits ning prae mõlemalt poolt 45 sekundit või kuni pruunid.

  10. 10. Samm

    Serveeri risoto sügavasse taldrikusse, aseta peale suvikõrvits ja kana, puista peale röstitud piiniapähkleid ja tilguta peale veidi oliiviõli.