Porgandikook

Pehme ja suussulav kook igasse aastaaega.
  • 260 g nisujahu
  • 6 tk muna
  • 200 g suhkrut
  • 240 g riivitud porgandit
  • 6 tk banaani
  • 4 spl küpsetuspulbrit
  • 360 ml toiduõli
  • 4 tl jahvatatud kaneeli
  • 200 g võid (glasuuri jaoks)
  • 200 g Extra light Philadelphia toorjuustu (glasuuri jaoks)
  • 2 spl vaniljekaunapastat (glasuuri jaoks)
  • 350 g tuhksuhkrut (glasuuri jaoks)
  • 250 g Kreeka pähklit (omal valikul)
  • 50 g Päevalilleseemneid (omal valikul)
  1. 1. Samm

    Pane ahi 180°C ülalt-alt kuumutuse peale.

  2. 2. Samm

    Seejärel riivi porgandid, purusta kahvliga banaanid ning mõõda välja koostisosad.

  3. 3. Samm

    Sega omavahel korralikult läbi suhkur, muna ja õli.

  4. 4. Samm

    Sõelu nende sisse jahu, küpsetuspulber ning lisa kaneel ja sega korralikult kokku.

  5. 5. Samm

    Lisa porgand ja banaanid ning sega veelkord hoolikalt läbi.

  6. 6. Samm

    Omal valikul võid sisse hakkida kreekapähkleid, lisada päevalilleseemneid või muid seemneid-pähkleid.

  7. 7. Samm

    Jaga saadud segu kahe 24 cm vormi vahel ja küpseta ahjus 35-40 minutit.

  8. 8. Samm

    Samal ajal, kui kook küpseb, tegele glasuuriga. Selleks mikserda omavahel või ja suhkur, seejärel lisa vaniljepasta ja toasoe toorjuust.

  9. 9. Samm

    Mikserda kuni kõik on omavahel segunenud, ent mitte liiga kaua, sest on oht üle mikserdada.

  10. 10. Samm

    Nüüd peaks juba koogid olema valmis ahjust välja võtmiseks. Kui nad on pistu jahtunud, siis eemalda vormilt ümbris.

  11. 11. Samm

    Lõika kook kaheks võrdse paksusega ringjaks põhjaks. Soovi korral võid ka pealt tasaseks lõigata.

  12. 12. Samm

    Kui segu on valmis ning koogid on maha jahtunud, siis on õige aeg kook lõpuni viimistleda

  13. 13. Samm

    Määri umbes 1/3 osa segust kahe koogi vahele nii, et kahe koogipõhja vahele jääks umbes 1 cm kiht glasuuri.

  14. 14. Samm

    Ülejäänuga kata kook pealt ning võid seda teha ka külgedelt. Kaunista näiteks kreekapähklitega või lase fantaasial lennata. Ongi valmis!