Riisigalett hõrgu soolaforelliga ning avokaadokreemiga

Natuke teistsugune hommik või mõnus vahesnäkk.
  • 2 tk avokaadot
  • 4 tk riisigaletti
  • 4 viilu soolaforelli
  • 0,5-1 tk laimimahla
  • 50 ml vahukoort
  • 1 tk laimikoort
  • 4 vart tüümiani (aed-liivateed)

Põhi pole oluline, maitse on põhiline

Galetti asenda näiteks musta leivaga või ciabatta saiaga, lõika amspusuurusteks tükkideks ning kasuta peolaual hea eelroana

  1. 1. Samm

    Kõigepealt tuleks puhastada avokaado ning viljaliha tükeldada. Lisa see kaussi koos poole laimi mahlaga. Seejärel lisa vahukoor ning purusta saumiksriga kõik kokku.

  2. 2. Samm

    Kui on saadud ühtlane siidine kreem, siis maitsesta paari keeruga soola ning pipraveskist. Seejärel maitse kreemi ning soovi korral lisa laimi mahla, et saada hapukust ja värskust juurde.

  3. 3. Samm

    Serveeri kreem 4le galettile ühtlaselt määritult, seejärel paiguta peale viil soolaforelli. Maitsesta forelli pisut pipraga ning raputa peale näpuotsatäis laimi koort. Aseta peale väike leheke tüümiani ja lase hea maitsta.