Šokolaadi-vaarika mousse

Mõnusalt šokolaadine ja värske magustoit.
  • 125 g šokolaadi
  • 150 g külmutatud vaarikaid
  • 300 ml vahukoort
  • 1 tl vaniljekaunapastat
  • 1 tl suhkrut
  • 4 tk munakollast
  • kakaopulbrit kaunistamiseks
  1. 1. Samm

    Pane ahi 150°C ülalt/alt kuumutusele või soovi korral 130°C pöördõhu programmile.

  2. 2. Samm

    Jaga kõigepealt vaarikad 6 ramekini. Eraldi kaussi vala tükeldatud šokolaad.

  3. 3. Samm

    Aja vahukoor keema ning vala šokolaadile. Lisa vanilje ja sega aegajalt nii kaua, kuni kogus šokolaad on sulanud.

  4. 4. Samm

    Teises nõus vispelda suhkur ja munakollased nii, et segu muutub helekollakaks.

  5. 5. Samm

    Vala 2-3 jaos šokolaad munasegule, samal ajal vispeldades. Jaga segu ramekinidesse.

  6. 6. Samm

    Aseta ramekinid kõrgele küpsetusplaadile või ahjuvormi ning vala kuum vesi ramekinide ümber nii, et vesi ulatuks umbes 1/2 – 2/3 ramekini kõrgusest.

  7. 7. Samm

    Aseta plaat/vorm ahju 25 minutiks ning seejärel tõsta jahtuma. Kui vormid on toatemperatuuril, siis aseta need külma ja lase minimaalselt 3 tundi seal jahtuda.

  8. 8. Samm

    Enne serveerimist kaunista kakaopulbriga seda läbi sõela veidi raputades.