- 125 g šokolaadi
- 150 g külmutatud vaarikaid
- 300 ml vahukoort
- 1 tl vaniljekaunapastat
- 1 tl suhkrut
- 4 tk munakollast
- kakaopulbrit kaunistamiseks
-
1. Samm
Pane ahi 150°C ülalt/alt kuumutusele või soovi korral 130°C pöördõhu programmile.
-
2. Samm
Jaga kõigepealt vaarikad 6 ramekini. Eraldi kaussi vala tükeldatud šokolaad.
-
3. Samm
Aja vahukoor keema ning vala šokolaadile. Lisa vanilje ja sega aegajalt nii kaua, kuni kogus šokolaad on sulanud.
-
4. Samm
Teises nõus vispelda suhkur ja munakollased nii, et segu muutub helekollakaks.
-
5. Samm
Vala 2-3 jaos šokolaad munasegule, samal ajal vispeldades. Jaga segu ramekinidesse.
-
6. Samm
Aseta ramekinid kõrgele küpsetusplaadile või ahjuvormi ning vala kuum vesi ramekinide ümber nii, et vesi ulatuks umbes 1/2 – 2/3 ramekini kõrgusest.
-
7. Samm
Aseta plaat/vorm ahju 25 minutiks ning seejärel tõsta jahtuma. Kui vormid on toatemperatuuril, siis aseta need külma ja lase minimaalselt 3 tundi seal jahtuda.
-
8. Samm
Enne serveerimist kaunista kakaopulbriga seda läbi sõela veidi raputades.