Spargli-lõhe lasanje

Klassikalise lasanje luksuslikum versioon. Mmm.. proovi ise järgi!
  • 250 g fenkolit
  • 3 vart sellerit
  • 2 tk šalotti (pesasibulat)
  • 1,5 tk sidruni koort
  • 1 tk sidrunimahla
  • 40 tera rosé pipart
  • 800 ml kohvikoort
  • 200 g Extra light Philadelphia toorjuustu
  • 2 tl maisijahu
  • 300-400 g sparglit
  • 500 g külmsuitsulõhe viile
  • 1 pakk Barilla pastalehti

Pea meeles

Pole hullu, kui külalised jäid tulemata või ei jaksanud lihtsalt kõike ära süüa - lasanje maitseb alati väga mõnusalt, vaat et veel paremini, ka teisel päeval.

  1. 1. Samm

    Pane ahi 200 °C kuumusega pöördõhuprogrammile või selle puudumisel ülalt-alt kuumutusele.

  2. 2. Samm

    Kõigepealt tuleks noaga ära hakkida fenkol, seller ning sibulad umbes 1-2 cm suurusteks tükkideks vabakäeliselt.

  3. 3. Samm

    Lisa neljaliitrisesse (sobib ka suurem) potti pisut päevalille- või oliiviõli ning hauta tükeldatud köögivilju keskmisel tulel umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades.

  4. 4. Samm

    Sega eraldi väikeses kausis 2 tl maisijahu ning paar supilusikat vett. Seejärel lisa potti maisijahu ja vee segu, kohvikoor ja purustatud rosepipraterad ning lase keema 2-3 minutiks.

  5. 5. Samm

    Eemalda pott tulelt ning lisa sidrunimahl, koor ja Philadelphia toorjuust. Purusta saumikseri või blenderiga kõik ühtlaseks kastmeks. Kui kaste on valmis, võta üks ahjuvorm ning alusta ladumist.

  6. 6. Samm

    Kõigepeat lisa õhuke kiht kastet, pastalehed, siis spargel ja selle peale lõheviilud. Korda niikaua, kuni vormi viimaseks kihiks saaks laduda spargli.

  7. 7. Samm

    Kata vorm fooliumiga, pane lasanje ahju ja küpseta umbes 20 minutit. Siis eemalda vormilt foolium, keera ahi 220 °C ja grilli peale, riivi peale parmesani ja pane tagasi ahju 5-ks minutiks.

  8. 8. Samm

    Kui lasanje on pealt kuldne, eemalda see ahjust, lase jahtuda 10 minutit ning serveeri ja naudi.