Taipärased sinimerekarbid

Mõnusalt kookosene Aasia eelroog, mis on suurepäraseks alguseks enneolematule õhtule.
  • 500 g sinimerekarpe
  • 30 g valget sibulat
  • 20 g tšillit
  • 1 sidrunheina
  • 1 küüs küüslauku
  • 1 peotäis koriandrit
  • 2 spl kookosõli
  • 400 ml kookospiima

Hea mõte:

Serveeri karpe mingi hea crostini või mõnusa ciabatta viiluga. Rösti lihtsalt rösteris, seejärel kraabi veidi küüslauguga ja naudi oma karpide kõrvale ideaalse kooslusena. Karpide valmistamisel jääb piisavalt kastet saia uputamiseks.

  1. 1. Samm

    Haki noaga peeneks sibul, tšilli ja sidrunhein, viiluta küüslauguküüs ning haki koriander. (Koriandri hakkimiseks vaata nippe meie peterselli hakkmise õpetusest)

  2. 2. Samm

    Aseta pott pliidile ja pane kuumus keskmisest aste kõrgemale, lisa kookosõli ja lase see kuumaks.

  3. 3. Samm

    Lisa küüslauk, sibul, tšilli ja sidrunhein ning kuumuta 3-4 minutit.

  4. 4. Samm

    Lisa eelnevalt puhastatud (vaata siit, kuidas seda teha) karbid potti, aseta peale kaas ja raputa korralikult läbi.

  5. 5. Samm

    Vala potti kookospiim ning aseta kaas tagasi. Lase auruda 3-4 minutit ning eemalda tulelt kui karbid on avanenud.

  6. 6. Samm

    Serveeri karpe kausis või potis ning raputa peale hakitud koriander.

  7. 7. Samm

    NB! Eemalda kinnised karbid, need ei kõlba söömiseks!