Tummine kõrvitsasupp ingveriga

Meie kõrvitsasupp teeb ka kõige külmemal õhtul seest soojaks.
  • 1 kg kõrvitsat
  • 1 tk võid
  • 3 cm ingverit
  • 1 l kanapuljongit
  • 1 vars rosmariini
  • 2 vart tüümiani (aed-liivateed)
  • 1 tk küüslauguküünt
  • maitse järgi kõrvitsaseemneid

Ole loov...

Pane supilusikatäis suppi taldrikule ning tõmba lusikaga läbi, nii saad tummise kastme hea liha kõrvale.

  1. 1. Samm

    Lõika kõrvits 2 sentimeetri suurusteks kuubikuteks, viiluta küüslauk õhukesteks viiludeks ning haki ingver.

  2. 2. Samm

    Pane pann keskmisest pisut kõrgemale tulele, lase kuumaks ja lisa õli. Kui õli on kuum, siis lisa kõrvits ja pruunista aeg-ajalt segades.

  3. 3. Samm

    Keera tuli keskmiseks, lisa küüslauk ja ingver ning sega kõik läbi. Kalla pannile piisavalt puljongit, et puljong kataks kõrvitsad.

  4. 4. Samm

    Eemalda rosmariinioksalt lehed ja lisa need koos tüümianioksaga kõrvitsale. Kuumuta suppi keskmisel tulel (ära keema lase) kuniks kõrvits on piisavalt pehme, et nuga ilma suurema jõuta vastu panni äärt surudes läbi vajuks. Eemalda tulelt ja püreesta saumikseriga. Lisa ka tükk võid.

  5. 5. Samm

    Kui kõik on püreestatud, siis vaata kõrvitsasupi paksust ja vajadusel lisa vähehaaval puljongit juurde. Kui oled konsistentsiga rahul, siis maitsesta supp soola ja pipraga.

  6. 6. Samm

    Serveeri koos väikese oliiviõliringi, ühe veskikeeru musta pipra ja pannil röstitud kõrvitsasseemnetega.