Värske pesto

Saab otsa sama kiirelt, kui valmib!
  • 3 pakki basiilikut
  • 5 spl oliiviõli
  • 2 spl piiniapähklit
  • 40 g parmesani
  • 3-5 spl vett
  • 1/4-1/2 küünt küüslauku

Muuda erilisemaks

Kasuta väga kvaliteetset külmpressi oliiviõli ja vähemalt 24 kuist parmesani, et luua tõeline maitseelamus.

  1. 1. Samm

    Rösti pannil piiniapähklid kuldjaspruuniks. Jälgi, et nad ära ei kõrbeks!

  2. 2. Samm

    Riivi parmesan ning kasuta küüslaugupressi (kogus vastavalt enda meeldivuse astmele, meile küüslauk meeldib ja paneme pool küünt) või püreesta noaga küüslauk väga peeneks.

  3. 3. Samm

    Lisa blenderisse basiilik, küüslaugupüree, piiniad, parmesan, oliiviõli ning esialgu 3 spl vett.

  4. 4. Samm

    Lase kogu segu “pulse” režiimiga läbi nii tükiliseks või peeneks kui ise soovid.

  5. 5. Samm

    Maitsesta julgelt soola ning musta pipraga.

  6. 6. Samm

    Vaata segu konsistentsi, lisa vett olenevalt sellest kus tahad kasutada või kui vedelat soovid. Pea meeles, et vett lisada saab alati juurde aga vähemaks ei saa.

  7. 7. Samm

    NB! Säilita pestot näiteks purgis, mille peale on valatud julge oliiviõli kiht, et pesto ei saaks hapnikku. Nii säilib see kauem!

  8. 8. Samm

    Meie värske pesto on ideaalne kaaslane eelroogade lauda või kerge risotto valmistamiseks.