Veiselihasalat sügiseste juurviljadega

Toitev ja vitamiinirohke salat.
  • 2 tk sibulat
  • 2 tk paprikat
  • 300 g veise kaelakarbonaadi
  • 300 g lambasalatit
  • 1/2 tk granaatõuna
  • 50 ml palsamiäädikat
  • 50 ml oliiviõli
  • 1 spl suhkrut

Saab ka teisiti

Võid julgelt asendada salatilehti endale rohkem sobiva rohelisega või tee näiteks mõnus sinepikaste, et anda lihale pisut vürtsi.

  1. 1. Samm

    Alusta sellest, et lõikad noaga sibulad laevukesteks ja paprika laiadeks ribadeks.

  2. 2. Samm

    Võimaluse korral kasuta grillpanni, kuid selle puudumisel sobib ka tavaline praepann.

  3. 3. Samm

    Prae üle keskmise kõrgel kuumusel ning vähese õliga sibulaid ja paprikaid 3 minutit, seejärel lisa supilusikatäis palsamiäädikat ja prae veel umbes 1 minut. Kui juurikad on pehmed, kuid veel kergelt krõmpsud, eemalda need pannilt.

  4. 4. Samm

    Seejärel maitsesta liha soola ja pipraga lõikelaual ning lisa pannile. Prae lihatükid mõlemalt poolt umbes 1-2 minutit (sõltuvalt liha paksusest ja soovitud küpsusastmest võib aega vähendada või suurendada), et oleks seest mahlane. Võta liha pannilt ja jäta paariks minutiks lõikelauale seisma.

  5. 5. Samm

    Praadimise ajal vispelda või mikserda kokku kaste: palsamiäädikas, õli ja suhkur. Sega kastme koostisosi nii kaua, et õli ja äädikas enam väga ei eralduks.

  6. 6. Samm

    Lisa taldrikutele lambasalat, tõsta peale praetud köögiviljad ning nende peale tükkideks lõigatud liha. Peale puista granaatõunaseemned ning viimaseks nirista üle soovitud koguse kastmega ja naudi.